Beeldcoaching

Coachen vanuit kracht

Om je meer bewust te zijn van wat je zegt en/of doet is beeldcoaching een heel mooie, praktische en vooral effectieve vorm van onderwijscoaching.

  • Beeldcoaching zoomt in op de dingen die goed gaan, zodat je in je kracht komt te staan. Op het moment dat je de goede dingen van jezelf leert zien, is het makkelijker om met je leervraag aan de slag te gaan.
  • Beeldcoaching is effectief, omdat je voortbouwt op de zichtbare kwaliteiten van jou en de leerlingen. Als startpunt van ontwikkeling gebruiken we het contact/de interactie tussen leraren en leerlingen. Het is een belangrijke voorwaarde om tot leren te komen.

Na onze kennismaking en verdiepende intake, komen we tot de formulering van jouw leervraag. Vervolgens plannen we de lesobservatie(s) in. Tijdens deze observatie worden er – afhankelijk van je leervraag – korte lesopnames gemaakt. Vervolgens worden deze beelden geanalyseerd op microniveau (beeld-voor-beeld analyses), zodat feitelijke (kleine) gedragingen zichtbaar worden gemaakt. Dit helpt met inzicht geven op de interactie tussen jou en de leerlingen, je klassenmanagement en de didactiek. Ze geven jou de regie over jezelf en je werk weer terug.

Het bespreken van de beelden.

* Doorgaans zullen werkgevers begeleiding en scholing betalen van het vrij te besteden (jaarlijks) scholingsbudget van de leraar, zodat hij zich kan blijven ontwikkelen.

“(…) Nienke inspireert je met concrete tips om je eigen, sterke punten uit te bouwen en deze in te zetten tijdens je lessen. Ik heb nu geleerd meer rust te creëren in de klas en expliciet aandacht te geven aan de positieve dingen die gebeuren. De werksfeer verbetert, de leerlingen zijn gemotiveerd en ik heb plezier in mijn werk. In de toekomst zal ik Nienke zeker weer om raad vragen als ik merk dat ik steun en gerichte adviezen kan gebruiken om verder te komen.”

Carien Docent VO
Oriëntatiegesprek

In een vrijblijvend, oriënterend gesprek brengen we jouw leervraag en behoeften in kaart. Ook zullen we bekijken welke begeleiding passend is voor jouw persoonlijke ontwikkeling.  

Praktische informatie

Het beeldcoachtraject bestaat uit:

  • een intake
  • beeld-voor-beeld analyses
  • 3 lesobservaties incl. nabespreking
  • doorlooptijd van 6-8 weken
Schuiven naar boven